19 Mayıs 2009 Salı

Salyangoz Evi/Bizim Hikayelerimiz

İşte Ataberk;

Ve annesinin Ataberk için yazdığı, salyangoz evinin hikayesi;

Ataberk annesi, babası ve kardeşi ile birlikte bahçeli bir evde yaşayan, 2 yaşında bir çocukmuş.






Bu evin bahçesinin ziyaretçisi çokmuş. Ataberk de çok mutluymuş. Çünkü apartman dairesinde yaşarlarken, yalnızlıktan hep sıkılırmış.

Komşu teyzenin çocukları Defne ve Kerem, ev sahipleri dede ve nine, köpekleri Naz ve Minik, kedileri Maviş sürekli onlarlaymış.








Ataberk günler geçtikçe, daha da minik ziyaretçilerin farkına varmış. Bu bahçede, salyangoz ailesi de yaşarmış. Fakat Ataberk, diğer arkadaşlarına gösterdiği sevgiyi, bu salyangozlara göstermez, bazen istemeden canlarını acıtırmış.

Annesi bir gün Ataberk'i karşısına almış ve demiş ki;
"Bu salyangozlar komşulara ait değil, bu bahçe onların evi. Senin onları bahçenin dışına atman ya da ezmen kötü bir davranış"
Ataberk "ama pis" demiş.
Annesi de "hayır pis değil, o nemli havayı sevdiği için, çimlerin arasında geziyor. Yaz gelince zaten toprağın altına girecekler, onları göremeyeceğiz"
Ataberk "evi nerede" diye sormuş.
Annesi de "onların evi kabukları ama istersen onlara bir ev yapalım demiş"
Ataberk zıplamış yerinde "evet, evet" diyerek.

Ve başlamışlar evlerini yapmaya.
Önce annesi bir vazo kutusu getirmiş. Bu kutuya kare biçiminde, bir kapı, üçgen biçiminde, 2 pencere yapmış.

Sonra Ataberk ve kardeşi Azra, Meraklı Minik dergisinin yapışkanları ile bu kutuyu, çiçeklerle, arılarla, kelebeklerle,köpeklerle, temsili resimleri ile süslemişler. Pencere ve kapı pervazları için de annesi yardım etmiş.
Ve bu ev ortaya çıkmış.



Sonra Ataberk anne salyangozu, baba salyangozu, kardeşlerini, dayısını, amcasını, yengesini, teyzesini, dedesini... buldukça salyangozun tüm ailesini bu eve yerleştirmiş. Onlara taze yeşilliklerden toplamış ve kapılarının önüne bırakmış.

Her sabah uyandığında bahçeye çıkıp, salyangoz ailesini kontrol etmiş. Fakat salyangoz ailesini evlerinde bulamıyormuş. Çünkü salyangoz ailesi, yürüyüşe çıkıyormuş.

Ataberk hiç bıkmadan her öğle uykusu ve akşam uykusu öncesi, salyangozları evin içine toplamış. Rahat rahat uyusunlar diye.


Şimdilerde, salyangozlar canları acımadığı, Ataberk de onları evin içinde gördüğü için çok mutluymuş. Aynı bahçeyi keyifle paylaşıyorlarmış.

Hikaye Sonu Sorular:
Salyangoz ne yer?
Salyangoz hangi mevsimi sever, Niçin?
Salyangoz'un evi nerededir?

Özlem Eren

0 yorum:

Yorum Gönder