25 Mayıs 2009 Pazartesi

Yıldızları Yakalayan Çocuk/Bizim Hikayelerimiz


Ataberk kitap okumayı çok seven bir çocukmuş. Okuduğu kitaplar hayal gücünü daha fazla çalıştırır, çok heyecanlanır, kitapta okuduklarını uygulamak istermiş.

Ataberk'in son günlerdeki favori oyuncağı uzay mekiğiymiş. Bu nedenle annesi ona Cogitoy'dan, Eğer Astronot Olsaydım kitabını almış.



Ataberk bu kitapta gördüğü mekanizmalara uzay mekiğinden dokunup, astronotları gökyüzüne uçururmuş. Gökyüzünde gezegenler, ay, güneş ve yıldızlar varmış. Fakat Ataberk'in anlayamadığı birşey varmış. Gezegenin yerine top şeklindeki lambayı, güneş ve ay'ın yerine de posterden annesinin kesip, tavana yapıştırdığı resimleri koyabiliyormuş. Fakat bir türlü yıldızları bulamıyormuş. Annesine de bu isteğini anlatamamış.

Bir gece su içmek için uyandığında, odasının penceresinden yıldız görmüş, fakat yaklaşmak mümkün değilmiş. Ataberk yıldızı yakalayamadığı için çok huysuzlanmış, gürültü yapıp, yan odada uyuyan kardeşi Azra'yı uyandırmış. Sonra da Ataberk'in annesi ve babası uyanmış.

Ataberk'in annesi, babası ve kardeşi gece uyanınca, sabah uykularını alamadan, mutsuz uyanmışlar.

Azra ve annesi kahvaltıdan sonra oturup düşünmüşler. Hem Ataberk'i mutlu etmek istiyorlarmış, hem de gece yıldızlar yakalanamadığı için gürültü olmamasını. Ve nihayet bir oyun bulmuşlar.






Annesi kartondan yıldız şekilleri kesmiş. Azra ise bunları folyo ile kaplamış. Böylece karton şekiller, yıldızlar gibi parlak olmuş. Sonra annesi bu yıldızları birer kurdeleye bağlayıp, resim odası yaptıkları ardiyenin tavanından sarkıtmış.

Annesi Ataberk'i uçurup, yıldızlara dokundurmuş. Ataberk çok mutlu olmuş.

Annesi Ataberk'e demiş ki. Astronotların da uykuya ihtiyacı var. Bu sayede gündüz çok daha keyifli oyun oynarsın. Gündüz yıldızların arasında uçacaksın, gece de uyuyacaksın.

Ataberk "tamam, peki" diye zıplamış.

Azra da yıldızlara bayılmış, fakat annesinden tıpkı oyun evindeki gibi tavandan aşağı süzülen çiçeklerden de istemiş. Annesi hafta içinde tamamlayacaklarına söz vermiş.


Kilerden bozma ardiyeleri, yıldızlar sayesinde daha da güzelleşmiş.

Artık Ataberk astronotçuluk oyununu, evinin ardiyesinde oynuyormuş. Kendisine bir seyirci de mutlaka buluyormuş. Annesi, kardeşi, salyangoz ailesi veya hergün büyüteç ile seyrettiği, yeni arkadaşı örümcek.

Hikaye Sonu Sorular:

1)Yıldızlar ne renktir?
2)Astronotlar hangi aracı kullanır?
3)Gökyüzünde neler vardır?

Özlem Eren

0 yorum:

Yorum Gönder