7 Eylül 2009 Pazartesi

Bizim Evin Pasta Canavarı



Sabah uyandı. Günaydından sonra pasta yapalım diye tutturdu. Bir de kırmızı olacakmış. Neyse ki pembe bir sosta anlaştık.
İşte tarif:
Hazır pastabanlar 1 bardak ılık suya, 1 kaşık pekmez karışımı ile ıslatılır.
Üste 1 kat ince muz dilimleri döşenir.
Onun üzerine 125 gr kadar bitter kuvertür çikolata benmari usulü eritilerek gezdirilir.
Üzerine böğürtlenli muhallebi eklenir.
Üzerine tekrar pastaban ve en üste ise böğürtlenli krem şanti gezdirilir.
Böğürtlenli muhallebi de, sos da tamamen o an uydurulmuştur. Fakat lezzet mükemmeldir.
İşin temizlik kısmına girişilince pastanın son hali yine fotoğraflanamamıştır.

Böğürtlenli Muhallebi:
1 su bardağı kadar böğürtlen
1 dolu kaşık nişasta
2 bardak su
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Ilık halde çikolataların üzerine gezdirilir.

Böğürtlenli krem şanti.
1 su bardağı süt kreması
2 kaşık pudra şekeri
10 adet böğürtlen
Önce yavaş sonra yüksek hızda çırpılır, buzdolabında bekletilir.

0 yorum:

Yorum Gönder